top of page

עוף ברימונים, דבש ומיקרו חרדל

עודכן: 21 בספט׳ 2022


מצרכים ל-4 מנות:


חומרי גלם

5 יחידות ירכי עוף

3 בצלים חתוכים לקוביות גסות

2 רימונים מפורקים

2 כפות רכז רימונים

1 מארז מיקרו חרדל אדום (30 גרם)

1 כף חרדל דיז׳ון

2 כפות רוטב סויה

ציר מרק (או מים רותחים עם מרק עוף)

1/4 כוס שמן זית

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

*1 אריזת ערמונים קלופים וקלויים - לבחירה

הוראות‭ ‬הכנה‭:‬

*נחמם מראש תנור על בין 120-150 מעלות טורבו.

*נשמור בצד מעט רימונים ועלי מיקרו חרדל שלמים.

נניח את הכרעיים בקערה עמוקה ונמרח אותן היטב ברכז הרימונים והחרדל דיז׳ון ונניח בצד.

על גבי להבה גדולה וגבוהה נניח סיר רחב (גדול ועמוק שיכול להיכנס לאפייה בתנור) ניצוק שמן זית, נחמם ונוסיף את הבצל עד להזהבה.

בזמן שהסיר על האש, נסנן את הבצל ונניח בצד.

נוסיף עוד 2-3 כפות שמן זית, נניח את העופות בסיר ונצרוב אותם היטב מכל הכיוונים.

בסיום הצריבה נוסיף מעליהם את הבצל המטוגן, הרימונים המפורקים (וערמונים אם בחרתם להוסיף כאלה למתכון), נמלא בציר מרק כך שמפלס המים עד כמעט לגובה העופות.

נביא לרתיחה, נוסיף את רוטב הסויה, המלח, הפלפל ונניע בזהירות את הסיר באוויר מצד לצד כך שהרוטב יתערבב היטב. נטעם ונתקן טעמים לפי צורך.

נכניס את הסיר מכוסה לתנור לשעה וחצי עד שעתיים בשאיפה שבתום האפייה העוף יהפוך רך ויתפרק מהעצם.

לפני ההגשה מומלץ להסיר את המכסה ולהשחים מעט את העופות למשך של 15-20 דקות אפייה.

להגשה נפזר את גרעיני הרימונים ועלי מיקרו החרדל ששמרנו מראש.

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page