top of page

מנת חומוס עם בשר מפורק



חומרי גלם


לבשר-

1 קג נתח חזה בקר (מספר 3)

1 כף כמון

1 כף בהרט

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 בצל לבן גדול חתוך גס

1 גזר גדול חתוך גס

2 גבעולי סלרי חתוכים גס

2 יח׳ עלי דפנה

2 יח׳ פלפל אנגלי


לחומוס-

1 חבילת חומוס מונבט

250 גרם טחינה גולמית

מלח מיץ מחצי לימון


אופן ההכנה

לסיר מכניסים את הבשר, התבלינים והירקות, מכסים במים קרים ומבשלים מכוסה כשלוש שעות

מכבים את האש ומצננים את הבשר בנוזל שעה עד שעה וחצי.

מסננים את הנוזל ומצמצמים (מרתיחים) אותו עד קבלת חצי מהכמות

את הבשר מפוררים לפירורים ואת הירקות זורקים. במחבת עם מעט שמן זית מאדים את הבצל, מוסיפים את שערות הבשר ואת נוזלי הבישול ומבשלים יחד כ-10 דקות מבשלים את החומוס עד לריכוך מלא בהרבה מים, מסננים ושומרים את מי הבישול.

מוציאים מעט מגרגירי החומוס המבושל ושומרים בצד לקישוט, את שאר הגרגירים טוחנים במעבד מזון למחית חלקה.

מוסיפים מנוזל הבישול עד קבלת מחית , מתבלים במלח ולימון. מוסיפים את הטחינה הגולמית תוך כדי טחינה.

בצלחת הגשה מסדרים את החומוס, עליו בשר חם, מיקרו רוקט או מיקרו פטרוזיליה, שמן זית, גרגירי חומוס, עגבניה וצנוברים.

מגישים עם סלט ירקות, מלפפונים חמוצים ופיתות חמות.

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page