סלט סלק תפוחים רימונים

עודכן ב: 2 דצמ 2020





המצרכים: 2 יח’ סלק

1 יח’ תפוח עץ גראנד סמיט

1 חבילה מיקרו קייל

גרעיני רימון

3 כפות חומץ תפוחים

1 כף רכז רימונים

1 כף סילן

1/4 כפית חרדל דיגון חלק

מלח ופלפל

6 כפות שמן זית


אופן ההכנה

מבשלים את הסלקים בשלמותם עם הקליפה במים עד רכות מלאה.

קולפים ומצננים.

חוצים את התפוחים, מוציאים את הגרעינים ופורסים דק. שומרים במים קרים עם לימון עד השימוש.

חוצים את הסלקים ופורסים.

מערבבים יחד את החומץ תפוחים, הרכז רימונים, הסילן, החרדל והמלח והפלפל. מזליפים את השמן זית תוך טריפה מתמדת עד קבלת ויניגרט אחיד.

מוציאים את התפוחים ממי הלימון, מוסיפים את גרעיני הרימון ואת העלי מיקרו קייל ומתבלים בויניגרט. בקערה נפרדת התבלים את הסלק הפרוס בויניגרט.

מערבבים יחדיו (מעט ככל האפשר על מנת למנוע "צביעה" של כל הסלט) את כל המרכיבים ומגישים.