מצרכים ל-4 מנות:
חומרי גלם
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים
2 כפות סוכר
580 מ"ל (2 כוסות ועוד קצת יותר משליש) מים
40 מ"ל (2 כפות וחצי) שמן זית איכותי
כף מלח
לטופינג
1 בצל גדול, קצוץ
חצי ק"ג בשר בקר טחון
3 עגבניות אדומות, קלופות וחתוכות לקוביות
5 שיני שום כתושות
קופסת מיקרו גרגיר
קופסת מיקרו פטרוזיליה
חצי כפית בהרט
כף פפריקה אדומה מתוקה חופן צנוברים מלח
הוראות הכנה:
מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר, ומערבבים.
מוסיפים את המים ושמן הזית, ולשים כ-3 דקות במיקסר עם וו לישה במהירות אטית.
מוסיפים את המלח, ממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד להתפחה כשעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את המלית: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ומפוררים תוך כדי טיגון.
מוסיפים את שיני השום, רסק העגבניות, עשבי התיבול הקצוצים והתבלינים. ממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים.
מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך (אם רוצים מוסיפים לתערובת צנוברים או פיסטוקים). מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון מוחלט.
כשהבצק הכפיל את נפחו, מחלקים אותו ל-20 כדורים שווים בגודלם, ומרדדים כל כדור לעיגול
מניחים שתי כפות גדושות מהמלית במרכז כל חתיכת בצק.
מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים מעט שמן זית.
אופים 25-30 דקות עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומזלפים עוד מעט שמן זית.
ומפזרים קוביות עגבניה....
לרכישה באתר המשלוחים שלנו >> https://mypips.app/alalim
Comments