top of page

סופלה גבינות עם מיקרו ראשד



חומרי גלם

45 גרם חמאה +לשימון

28 גרם קמח

100 מל חלב

155 מל יוגורט כבשים

מלח ופלפל

4 חלמונים

5 חלבונים

85 גר גבינת גאודה + מעט לאיבוק הדפנות


אופן ההכנה

מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.

משמנים במעט חמאה את דפנות כלי האפייה ומפזרים מעט גבינה מגוררת דק לאיבוק הדפנות.

במחבת ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח. ממשיכים "לבשל" יחד עד איחוד (לשים לב שלא יקבל צבע).

בסיר מרתיחים את החלב ומוסיפים את מסת הקמח תוך ערבוב מתמיד עד קבלת בצק רך המשתחרר מדפנות הסיר.

מוסיפים את היוגורט ומערבבים עד איחוד ומצננים לטמפרטורת חדר.

מוסיפים את החלמונים תוך ערבוב מתמיד עד איחוד.

בקערה מקציפים את חלבון הביצה לקצף יציב.

מערבבים שליש מכמות הקצף במסת היוגורט עד איחוד המסה

מוסיפים שליש נוסף מקצף הביצים ו"מקפלים" עד שלא רואים גושי קצף ביצים וחוזרים חלילה עם השליש האחרון.

יוצקים את המסה וכלי האפייה ומישרים את חלקו העליון.

אופים 20-25 דקות, עד קבלת צבע שחום.

* מגישים מיד לאחר הוצאתו מהתנור עם חופן מיקרו ראשד לתוספת חריפות


פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page