חומרי גלם
1 פומלה גדולה מפולטת לפלחים ללא הציפה הלבנה
100 גר׳ אטריות שעועית
2 מלפפונים
2 בצלי שאלוט טריים או בצל סגול בינוני קצוצים דק
1 חב׳ מיקרו כוסברה
1/2 חבילה מיקרו פטרוזיליה
חופן קטן של מיקרו בזיל
כמה עלי נענע
1/4 כוס בצלי שאלוט מטוגנים
1/4 כוס בוטנים קלויים קצוצים
לרוטב:
1 שן שום
פיסת צ׳ילי אדום
חתיכת גבעול למון גראס (חלקו התחתון) - חתוך דק דק
גרידת לימון ליים
חצי כפית מלח
כפית סוכר חום
3 כפות ׳פיש סוס׳
מיץ מלימון ליים אחד
אופן ההכנה: מניחים בתוך מכתש: שום כתוש, פיסת פלפל צ׳ילי,את הלמון גראס החתוך, גרידת הליים, המלח, הסוכר
וכותשים היטב.
מוסיפים את מיץ הליים ואת ה׳פיש סוס׳ ומערבבים היטב.
מכינים את הסלט:
משרים במים חמים את איטריות השעועית לכ-10 דק׳, מסננים וחותכים אותן גס.
מפרקים את פלחי הפומלה המפולטים כל פלח ל-3.
חותכים כל מלפפון לחצי ומרוקנים את תוכנו הפנימי, חותכים לחצאי עיגול.
מניחים בקערה, את איטריות השעועית, פלחי הפומלה, השאלוט הקצוץ, המלפפונים,
עלי המיקרו והנענע ואת בצלי השאלוט המטוגנים. מתבלים ברוטב ומערבבים בעדינות.
מקשטים עם בוטנים קלויים ומגישים.
Comments