סושי.jpg

סושי

שוטפים (מסננים) את האורז מספר פעמים עד שמי ההשריה שקופים ולא לבנים (חשוב מאוד!)

שמים בסיר ומוספים 1300 מ״ל מים
(חשוב שזה יהיה שקול מדוייק במשקל)

שמים על הגז על אש גבוהה שתי דקות בערך עד שמבעבע קלות בצדדים.
מורידים את האש לנמוכה -בינונית ושמים מכסה
7-10 דקות עד שכל המים נספגים והאורז מוכן 
נותנים לזה להתקרר עם סיר שעליו מגבת ומעל מכסה ובנתיים מכינים את התחמיץ

חצי כוס חומץ אורז מהכוסות נס קפה האלה ספל כזה
כף מלח ושתי כפות סוכר
מרתיחים בסיר קטן עד שנמס הסוכר והמלח ואחרי שהאורז מוכן מוסיפים את התחמיץ הזה ונותנים לאורז להתקרר
מומלץ במגש שטוח שיתקרר יותר מהר