מרק-אפונה.jpg

מארז מרק אפונה בלחם

המצרכים‭:‬

4 ‭ ‬בצלצלי‭ ‬שאלוט‭ ‬קלופים‭ ‬וקצוצים
5 ‬שיני‭ ‬שום‭ ‬טריים‭ ‬קצוצים
גבעולי‭ ‬סלרי‭ ‬קצוצים
4‭‬ גזרונים‭ ‬קצוצים
מארז‭ ‬אפונה‭ ‬מונבטת‭ ‬למרק
מעט‭ ‬שמן‭ ‬זית‭ ‬לטיגון
מלח‭ ‬ופלפל

להגשה‭:‬
כיכר‭ ‬לחם‭ ‬עגולה
מעט‭ ‬שמן‭ ‬זית
מעט‭ ‬מיקרו‭ ‬בזיל

ההכנה‭:‬

לשים‭ ‬מעט‭ ‬שמן‭ ‬זית‭ ‬בסיר‭.‬ לטגן‭ ‬את‭ ‬הבצל‭ ‬והשום‭ ‬עד‭ ‬להזהבה‭.‬
להוסיף‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬שאר‭ ‬הירקות‭,‬ מלח‭ ‬ופלפל‭ ‬ולאדות ‭‬עם‭ ‬מכסה כ‭- ‬5‭ ‬דקות‭.‬
להוסיף‭ ‬מים‭,‬ עד‭ ‬שמכסה‭ ‬מעל‭ ‬הירקות‭ ‬כ‭- ‬5‭ ‬ס‭"‬מ ולהביא‭ ‬לרתיחה‭.‬
לבשל‭ ‬על‭ ‬אש‭ ‬נמוכה‭ ‬עד‭ ‬שהאפונה‭ ‬מתרככת‭. ‬לטעום‭ ‬ולהוסיף‭ ‬מלח‭ ‬ופלפל‭ ‬לפי‭ ‬הטעם,
אפשר‭ ‬גם‭ ‬אבקת‭ ‬מרק‭.
לטחון‭ ‬עם‭ ‬בלנדר‭ ‬מוט‭ ‬‮–‬‭ ‬ניתן‭ ‬להוסיף‭ ‬מעט‭ ‬מעלי המיקרו‭ ‬בזיל‭ ‬בשלב‭ ‬הטחינה‭.‬