מארז חומוס

חומוס.jpg

המצרכים‭:‬

1 קופסה חומוס מונבט
1 מיקרו פטרוזיליה (30 גרם)
1 טחינה גולמית (400 גר')
3 שיני שום
מלח
לימון
מלח לימון

ההכנה‭:‬

מכינים את הטחינה לפי המתכון המופיע על גבי מארז הטחינה
(לבחוש כמות שווה של טחינה ומים קרים להוסיף שלושה שיני שום ולימון).
עם סיום ההכנה נשמור בצד כף טחינה לשלב הצילחות.
שמים את החמוס בסיר ומוסיפים מים בגובה של 5 ס"מ מעל החומוס וחצי כפית אבקת אפיה.
מרתיחים את המים והחומוס 20-30 דק ועד שהחומוס נהיה רך ומתפרק (חובה להגיע לשלב בו החומוס רך ומתפרק גם אם העניין דורש זמן הרתחה ארוך יותר). עם סיום שלב זה נשמור כף גרגירי חומוס לשלב הצילחות.
לאחר שסונן מהמים מכניסים את החומוס ומעליו את הטחינה המוכנה למעבד המזון. מתבלים עם כפית שטוחה של מלח וכפית שטוחה של מלח לימון ומפעילים את מעבד המזון כ 7-10 דקות ועד שהחומוס והטחינה
נהפכים לעיסה אחידה. מומלץ לוודא שמעבד המזון לא מתחמם מידי.
מצלחתים את החומוס ומוסיפים את כף הטחינה במרכז הצלחת ומעליה את גרגרי החומוס.
מקשטים בעלי המיקרו פטרוזליה שנותרו.