פטאייר חלומי עם מיקרו תרד


מצרכים לבצק: 160 מ"ל שמן זית איכותי 250 מ"ל מים 700 גרם קמח 1/2 שקית/קוביית שמרים טריים 1/2 כפית סוכר 1/2 כפית מלח

למלית: 1 קילו מיקרו תרד שטוף, סחוט היטב וקצוץ גס 1 כף שטוחה מלח 2 בצלים קלופים, מגוררים גס ומסוננים 60 מ"ל שמן זית 2 כפות מיץ לימון פלפל שחור גרוס סומק לפי הטעם אפשרות להוסיף גבינה מלוחה כל שהיא(ברינזה צאן של יעקבס)

לרידוד: מעט שמן זית אופן הכנת הבצק: יוצקים שמן ומים למיקסר עם וו לישה. מוסיפים קמח, שמרים, סוכר ומלח (את המלח שמים בצד השני, בנפרד מהסוכר), ומערבלים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מעבירים את הבצק לקערה נקייה, מברישים או מרססים במעט שמן, מכסים במגבת ומשהים לשעה בטמפרטורת החדר.

המלית: מערבבים תרד ומלח בקערה ומשהים ל-10 דקות. סוחטים היטב ומוסיפים את יתרת החומרים. טועמים ומתקנים תיבול.

הרכבה והאפייה: מחלקים את הבצק ל-25 כדורים ומכסים במגבת לחה. משמנים משטח עבודה במעט שמן זית, ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 ס"מ.

סוחטים את המלית בידיים, כדי שלא תרטיב את הבצק, מניחים כף של מלית במרכז כל עיגול ומקפלים את הבצק כמו אוזן המן גדולה. מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 4 ס"מ.

אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-20-15 דקות עד להזהבה. מגישים מיד.

מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים, או עד 3 שבועות במקפיא. להגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל170 מעלות.

קבל חדשות על מוצרים חדשים
Alalim_Raananim_logo2018_1.png

נוף הרים 60
מושב עולש, 42855

 

הזמנות: 052-5992324

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

לפניות עיתונאים ובלוגרים:
פלג בכור

© 2018 עלעלים רעננים - כל זכויות שמורות