סלט גזרים מזוגגים וארטישוק ירושלמי

עודכן ב: מאי 4






המצרכים: 1 חבילה גזרים צבעוניים

4 יח’ ארטישוק ירושלמי (בטטה קסביה)

1 חבילה עלי מיקרו חרדל

2 כפות סוכר

מלח ופלפל

2 כפות שמן זית

2 כפות רכז רימונים



אופן ההכנה

קולפים את הגזרים וחותכים גס.

קולפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים גס.

בסיר מניחים את השורשים החתוכים בשכבה אחת (יש להפריד צבעים על מנת לשמור על הצבע המקורי), מוסיפים מים כחצי מגובה הירק וכן מעט סוכר, מלח, פלפל וכמה טיפות שמן זית. מבשלים על אש נמוכה בכיסוי חלקי עד ריכוך והתאדות המים לחלוטין.

מערבבים בעדינות את הירק בשמן והסוכרים המומסים בסיר עד קבלת זיגוג.

מערבבים יחד את הירקות המזוגגים יחד עם עלי המיקרו ורכז הרימונים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך ומגישים.