מצרכים ל-6 מנות:
לציר-
1 ק״ג עצמות עוף
1 ק״ג עצמות בקר
2 יח בצל לבן קלוף וחתוך גס
2 יח גזר קלוף וחתוך גס
2 גבעולי סלרי חתוכים גס
1 חתיכת ג׳ימג׳ר קלוף וחתוך גס
4 פרוסות גלנגל מיובש
1 גבעול למון גראס
4 עלי קפיר ליים
אופן ההכנה
משחימים בתנור שחומם מראש לחום גבוה את עצמות העוף והבקר ומכניסים לסיר עמוק
משחימים את הבצל והגזר ומוסיפים אותם לעצמות
מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה.
מורידים את הקצף- במידה ויש וממשיכים לבשל על להבה נמוכה על סף רתיחה במשך 8 שעות.
מסננים ושומרים את הנוזל (עדיף לילה במקרר). מורידים את עודפי השומן.
למרק-
1 חבילה עלי מיקרו כוסברה
1 חבילה עלי מיקרו עירית
1 יח׳ בוק צ׳וי
2 לימון ליים חתוכים לשישיות
1 פלפל חריף אדום פרוס
2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
200 גרם סינטה- פרוסה דק ללא שומן וגידים
1 חתיכת ג׳ינג׳ר חתוכה לרצועות דקות
מעט שומשום
פטריות שיטקה טריות חתוכות
פטריות יער (ירדן) קרועות
ציר רותח (ראה מתכון קודם)
אופן ההכנה
כל סועד מוזג לעצמו מרק רותח ומוסיף למרק - מיקרו כוסברה/מיקרו עירית/מיץ ליים/פלפל חריף/בצל ירוק/ג׳ינג׳ר/שומשום.
כל סועד, לפי רצונו, טובל בסיר המרק המרכזי- סינטה/בוק צ׳וי/פטריות ומבשלם לשביעות רצונו ומוסיף למנת המרק האישית שלו לרכישה באתר המשלוחים שלנו >> https://mypips.app/alalim
Comentários